Lapin lumoa. Ihan totta.

No niinpä, olen matkustellut maailmalla ristiin rastiin ja oma Lappi on jäänyt kovin kaukaiseksi. Siis lähellähän se on, mutta omaa tyhmyyttäni en ole siihen niin paljon tutustunut.

Nyt vietin pitkän viikonlopun ystäväni kanssa Saariselällä, ja taisin viimein ymmärtää mistä on kyse kun puhutaan Lapin lumosta tai Lappihulluudesta. Lappikärpänen, mäkäräinen, mikälie puraisi, tunnustan. Joka tapauksessa sain aavistuksen siitä miltä tuntuu kun aika on jotenkin… hitaampaa. Ei yhtään tunnu siltä että pitäisi minnekään suuntaan kiirehtiä. Ihme juttu.

Hiljaista oli.

Ja miten voi ihminen niin höpsähtää kun saa huskypennun syliin! Päivä huskyjen kanssa oli aivan käsittämättömän hieno. Kun ne vetivät kelkkaa tunsin niiden riehakkuuden, rehellisyyden ja antaumuksen. Olin aivan sanaton. Ja pääsin ajamaan! Ekaa kertaa huskysafarilla ja ajoin letkaa vetävää valjakkoa! Kyyneleet vähän valui kun oli niin hienoa.

Tässä vaiheessa vielä toisena, mutta kohta siirryttiin vetämään koko letkaa.

Kuumahan siinä tuli juostessa, joten pientä vilvoittelua lumessa.

Katsokaa noiden naamoja! Siis ei meidän… Ne on niin elementissään! Niiden ilmeet sanoo että ”Tämä on meidän juttu, me vedetään. Sohvalla makaaminen, mitä se on?!” Ja auta armias niitä koiria jotka ei tällä kertaa päässeet mukaan retkelle, ne jäivät aitauksiin ulvomaan että ”Mitä helekuttiaaaa…!”

Tämä! Tahtoo tän!

Yövyimme Kakslauttasen alueella mökissä, ja yhdeksi yöksi pääsin nukkumaan lasi-igluun. Mieletön tuuri, juuri sinä yönä näkyi revontulet hienosti! En siinä tilanteessa ruvennut harjoittelemaan niiden kuvaamista, nautin vaan loikoillen sängyssä selälläni ja nukahdin revontulien alle. Ei paha, ei ollenkaan.

Täällä voi huskynpentujen lisäksi tahtoa muutakin. Astelin hiljaisessa lumikirkossa kohti jäistä alttaria, ihan vaan kokeilin juu.

Nyt on jo suunnitelmissa ystävien kanssa roadtrip kesälle, suuntana joko Kilpisjärvi tai Inarijärvi, joka tapauksessa maaahdollisimman ylös. Pohojoseen. Eikä se varmasti jää viimeiseksi reissuksi. Siitä sitten myöhemmin.

Vastaa