The 24 Hour Project 2017

Siitä lähtien kun mukanani alkoi älypuhelimen muodossa kulkea hyvä kamera, aloin myös kiinnostua katukuvauksesta. Kaupunkikulttuuri kiinnostaa, se miten ihmiset ovat ja elävät yhteisessä kaupunkiympäristössä, miten he sitä käyttävät, ja minkälaisia inhimillisiä kohtauksia tuntemattomien elämästä avautuu silmien eteen.

1:38 yöllä | Viimeinen lautta

Olin aluksi hyvin ujo lähestymään ketään kuvausmielessä, kuvasin kauempaa, ja yritin pysyä huomaamattomana. Mietin myös paljon sitä miksi kuvaan muita ihmisiä, mikä on se tekijä kohtaamissani ihmisissä joka saa minut haluamaan taltioida hetken kuvaksi, ja mitä kaikkea voin laittaa esille. Otin ohjenuorakseni kunnioittaa kohdettani, ja olla koskaan esittämättä kuvia joissa ihmiset esiintyvät jotenkin nolossa tai kyseenalaisessa tilanteessa.

2:40 | Baari on suljettu
3:29 | Disco

Kuvasin paljon, kävelin katuja Helsingissä ja monilla matkoilla, ja sain varmuutta sekä näkemykseeni että tekniikkaani. Ja ihmisten kohtaamiseen! Lähestyn nykyään usein tuntemattomia ihmisiä ja pyydän lupaa kuvata. Kerron kuka olen ja miksi haluan kuvata. Ja mihin kuvat menevät. Todella harvoin kukaan kieltäytyy, ja monta kertaa jään juttusille kuvattuani. Ihmiset ovat oikeastaan todella avoimia kun heitä myös lähestyy samalla avoimuudella ja rehellisyydellä. Ihan mahtavia kohtaamisia toisinaan!

9:47 | Kassa
14:58 | Auts.

Tässä jutussa on kuviani maailmanlaajuisesta katukuvaustapahtumasta The 24 Hour Projectista, joka tapahtui nyt viidettä kertaa. Kuvaajat ympäri maailmaa kuvaavat saman päivän aikana, keskiyöstä keskiyöhön, oman kaupunkinsa kaduilla teemalla Human condition. Eli ihmisyys, inhimillisyys, ja miten kuvaaja sen näkee omassa maailmankolkassaan ja kulttuurissaan. Kuvia jaetaan yksi tunnissa, koko 24 tunnin ajan jokainen julkaisee reaaliaikaisen valokuvan yhteiseen kuvafeediin. Myöhemmin kuvista kootaan näyttelyitä ja kirja. Ensimmäinen näyttely tämän vuoden 24hr projektista on jo ollut esillä Australian Sydneyssä, Head On Photo Festivalilla. Yksi kuva mukana siellä myös allekirjoittaneella, köh. Tämä oli neljäs vuoteni kun osallistuin projektiin, ja toimin nykyään myös koko 24HourProjectin Helsingin ambassadorina. Eli jos jotakuta kiinnostaa osallistua tähän hienoon globaaliin katukuvaustapahtumaan, niin minuun vaan yhteyttä, infoa saa myös sivuilta 24hourproject.org. Kaikki tässä jutussa näkyvät valokuvani on otettu iPhone 7:lla.

19:12 | Sumu laskeutuu
21:12 | Oopperaa, sydämestä, satoi tai paistoi

Täytyy sanoa että tässä kohtaa tekniikka on lähentänyt minua ihmisiin. Kamera(puhelin) on houkutellut minut tilanteisiin joihin en olisi mitenkään ajautunut muuten. Entisenä introverttina olen kummasti kasvanut olemaan avoimempi ja pelottomampi. Elämä on ihanaa jos sen oikein oivaltaa – Helismaa jo ties.

Vastaa